SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Appel koeken

Appel koeken

Ik ben in de hemel met deze appelkoeken, zo verrukkelijk! Eigenlijk zijn het mini appeltaartjes, spuit er een toef slagroom op en happen maar!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze appel koeken:

  1. Begin met het maken van het deeg. Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en zout in een beslagkom en kneed met je handen door.
  2. Klop in een klein kommetje het ei los en voeg de helft hiervan bij het deeg, kneed nogmaals door met je handen. Bewaar de rest van het ei voor de spijs straks.
  3. Voeg nu de bloem en bakpoeder toe en kneed tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat voor 60 minuten rusten in de koelkast.
  4. Leg de bakringen op een met bakpapier bekleedde bakplaat en vet de binnenkant van de ringen in met boter.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  6. Verkruimel de spijs in een kommetje en voeg het overgebleven halve ei hieraan toe. Zorg dat het smeerbaar wordt. Doe de spijs in een (wegwerp) spuitzak en knip het puntje ervan af zodat er een kleine opening ontstaat waar de spijs uit gespoten kan worden
  7. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de kaneel en suiker er doorheen.
  8. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif de werkbank met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ± 4 mm dik. Steek er rondjes uit van 10 cm doorsnede (de bakringen zijn 8 cm), ik deed dat met een grote theemok (zie foto’s). Je kunt de ringen nu in 1 keer bekleden met de deegrondjes, vorm ze met je vingertoppen voorzichtig in de bakringen.
  9. Spuit in elke bakring een klein hoopje spijs in het midden van het deeg. Verdeel hier omheen ±6 rozijntjes. Hier bovenop verdeel je de stukjes appel. De appel mag wel aardig uitsteken boven de rand, de appel zakt in tijdens het bakken.
  10. Plaats de appelkoeken in een voorverwarmde oven en bak ze gaar en goudbruin in ±25-30 minuten.
  11. Haal de appelkoeken uit de oven en laat ± 15 minuten afkoelen voordat je ze uit de ring haalt.
  12. Wanneer de appelkoeken afgekoeld zijn verwarm je de abrikozenjam in een steelpannetjes en bestrijk de koeken hiermee voor een mooie glas.

Enjoy!

 

Ingredienten

12 stuks

Deeg:

Vulling:

 

Appel koeken