SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Wie kent ze niet? Bokkenpootjes! Een lekker koekje voor bij de koffie of thee en goed voor elke gelegenheid. Ik was altijd in de veronderstelling dat ze lastig te maken waren maar dat is absoluut niet het geval! Binnen 2 uurtjes had ik 12 heeeerlijke bokkenpootjes op tafel!

Wat heb je nodig:

Zo maak je de bokkenpootjes:

 1. Maak de beslagkom vetvrij met een velletje keukenpapier en citroensap. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Splits de eieren en vang het eiwit op in de beslagkom, met het eigeel ga je niets doen. Klopt de eiwitten in ±5 minuten stijf. Voeg intussen beetje bij beetje de suiker toe.
 3. Wanneer de eiwitten stijf zijn geklopt voeg je de amandelmeel en bloem toe. Spatel deze voorzichtig door de eiwitten heen.
 4. Doe het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje van minimaal 1 cm. Spuit 24 amandelschuimpjes van ± 9 cm lang (zie foto’s) op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
 5. Wrijf het amandelschaafsel met de vingers tot kleinere stukjes en verdeel deze over de amandelschuimpjes.
 6. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 18-20 minuten goudbruin.
 7. Haal de bakplaat uit de oven en laat de schuimpjes afkoelen. Maak intussen de vulling.
 8. Doe de boter, poedersuiker, vanille extract en slagroom in een beslagkom en mix deze in 5 minuten tot een gladde créme.
 9. Doe de créme in een spuitzak met klein glad spuitmondje of knip een puntje van de spuitzak af. Spuit op 12 (afgekoelde) koekjes de créme en plaats hier bovenop een ander koekje. Leg de bokkenpootjes even in de koelkast terwijl je de chocolade klaarmaakt.
 10. Smelt 100 gr pure chocolade au-bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de overige 50 gram toe, roer door tot deze ook gesmolten is.
 11. Haal de bokkenpootjes uit de koelkast en dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade, leg ze op een bakpapiertje om hard te worden.

Enjoy!

 

 

 

Ingredienten

12 stuks

koekjes:

Vulling:

Topping:

Bokkenpootjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *