SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gevulde speculaas koeken

Gevulde speculaas koeken

Deze gevulde speculaas koeken zijn heerlijk tijdens pakjesavond! Een variatie op de gevulde koek, in een sint jasje! Gevulde koeken zijn ook nog een makkelijk te maken dan je denkt, let maar op!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze gevulde speculaas koeken:

  1. Doe de boter, donkerbruine basterdsuiker en zout in een kom en kneed met je handen door elkaar. Voeg vervolgens het halve losgeklopte ei en melk toe en kneed weer door.
  2. Meng de bloem met de bakpoeder en voeg deze toe aan het beslag. Tot slot voeg je ook de speculaaskruiden toe. Kneed met je handen tot een deegbal en verpak deze in vershoudfolie. Leg het deeg voor minimaal een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Brokkel de spijs in stukjes en voeg hier het andere losgeklopte halve ei en het water aan toe. Roer tot een smeuïge massa en doe dit in een spuitzak.
  5. Bestuif je werkblad met een beetje bloem, kneed het deeg kort door en rol met een deegroller uit tot 2-3 millimeter dikte.
  6. Steek met de ronde uitsteker 8 tot 10 cirkels uit en leg deze op de bakplaat.
  7. Kneed het overgebleven deeg opnieuw door met je handen en rol opnieuw uit zodat je er nog een keer 8 tot 10 cirkels uit kunt steken.
  8. Spuit de amandelspijs over de deegrondjes die op de bakplaat liggen, tot 1,5 cm van de rand. Maak met je vinger de randen vochtig met water.
  9. Leg nu de andere deegrondjes bovenop de deegrondjes met spijs. Druk de zijkanten voorzichtig dicht met de tanden van een vork.
  10. Klop nog een ei los en bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de gevulde speculaas koeken. Leg tot slot een halve amandel in het midden van de koek.
  11. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de koeken in 12-15 minuten gaar.
  12. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Ingredienten

8-10 koeken:

Deeg:

Vulling:

Topping:

Gevulde speculaas koeken