SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Paas crème koekjes

Paas crème koekjes

Deze paas koekjes met crème topping liggen elk jaar met Pasen in de schappen van supermarkten en elk jaar eet ik hier minstens twee pakken van op. Hoogste tijd dus om ze zelf eens te maken!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze paas crème koekjes:

  1. Doe de basterdsuiker, vanillesuiker en roomboter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en mix deze romig. Klop een ei los in een schaaltje en weeg hier 10 gram van af. Voeg de 10 gr ei toe aan het boter suiker beslag en mix tot deze is opgenomen (met het overgebleven ei ga je verder niks meer doen).
  2. Voeg nu de bloem en een snufje zout toe en kneed met je handen tot een deegbal. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg 60 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Rol het deeg uit op een met (een klein beetje) bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit tot ± 0,5 cm dikte. Steek met de ronde uitsteker rondjes uit het deeg en leg de koekjes op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes goudbruin in 8-10 minuten. Haal ze uit de oven en laat de koekjes afkoelen voordat je ze van de plaat pakt.
  6. Wanneer de koekjes afkoelen ga je aan de slag met de crème. Doe de poedersuiker, melk en vanille extract in een kom en roer glad. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur en voeg de gesmolten olie toe aan de crème. Roer er een egale maar stevige crème van (is hij te zacht, voeg dan wat poedersuiker toe).
  7. Schep de crème in een spuitzak. Spuit de koekjes op van binnen naar buiten. Maak de koekjes af met sprinkles.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

20 – 25 stuks

Koekdeeg:

Crème:

Topping:

 

 

Paas crème koekjes