Havermout koekjes Als afgestudeerd diëtist sneup ik graag op het internet rond, waaronder het Voedingscentrum. Zo kwam ik bij toeval dit recept tegen op hun website. Havermout koekjes zijn in heel veel soorten en varianten; met chocolade, cranberry's, gezond, minder gezond, met banaan, met suiker, zonder suiker en ga zo maar door. Ik ging met het recept van het Voedingscentrum voor de simpele variant, geen poespas moeilijk gedoe of wat…
Banaan karameltaartjes Jaja, eindelijk ga ik dit onwijs heerlijke recept met jullie delen! Deze banaan karameltaartjes lijken op bananenbrood, alleen dan lekkerder. Het roomkaas glazuur met een vleugje citroenrasp maakt het cakeje lekker fris en de zelfgemaakte karamelsaus maakt deze topper helemaal af! Het was voor mij ook de eerste keer dat ik karamelsaus maakte op deze manier. Mocht je nou geen geduld hebben voor deze methode, dan verwijs ik…
Appelszarlotka Dat is de benaming voor deze Poolse appeltaart waarbij de stukjes appel verborgen liggen tussen het plakkerige deeg. Hmm de geur van wanneer deze taart in de oven staat is heerlijk. In deze Poolse appeltaart heb ik gebruik gemaakt van de Granny Smith appel. Dit groene pareltje behoort tot de gladde harde appel met een glanzende groene schil. De smaak is fris zuur, zelfs wanneer de appel lange tijd…
Maanzaad broodje Wanneer je er op een zondagochtend achterkomt dat je geen brood meer hebt, is het handig wanneer je iets in de vriezer hebt liggen of dat je gemakkelijk zelf iets op tafel kunt toveren. Dit maanzaad broodje is de uitkomst. Mijn allereerste keer brood maken is gewoon in één keer gelukt, jij kunt het dus ook! Voor dit broodje zijn ingrediënten nodig die vaak wel in huis te…