SaarBakt door Sara van der Velden

Meest recente recepten

Ganache
Ganache
Ganache maken Ganache kun je gebruiken voor veel doeleinden en het is super lekker! Ganache is lekker over ijs, als vulling in bonbons of taarten, om koekjes mee te dippen of om een mooie drip cake mee te maken. Je kunt ganache maken van witte, melk of pure chocolade. Je maakt deze heerlijke chocoladecrème in een handomdraai met slechts 2 ingrediënten: chocola en slagroom. De verhoudingen zijn anders per soort…
Lees meer
Gezonde bananenbolletjes
Gezonde bananenbolletjes
Bananenbolletjes met havermout en noten Dol op banaan, havermout en noten? Ik wel! Deze gezonde bananenbolletjes zijn in een handomdraai gemaakt en vaak heb je de ingrediënten wel in huis. Het eten van een handje ongezouten noten per dag hoort sinds 2015 op het menu te staan van de Nederlandse consument. Noten verlagen het LDL-cholesterol, ook wel het slechte cholesterol genoemd, en dat is weer goed voor je bloedvaten! Het…
Lees meer
Havermout pannenkoekjes
Havermout pannenkoekjes
Power ontbijtje Deze havermout pannenkoekjes horen tegenwoordig bij mijn ochtendroutine. Afgelopen november ben ik bij een vriendin langs geweest in Madrid waarbij zij mij dit recept voorschotelde. Het is enorm simpel om te maken en je hebt binnen 10 minuten een heerlijk, voedzaam en gezond ontbijtje voor je neus! In veel bakrecepten maak ik gebruik van havermout, zo ook bij deze havermout pannenkoekjes. Havermout zorgt voor een vol gevoel in…
Lees meer
Chai cake
Chai cake
Chai cake Jaa deze Chai cake stond al een tijdje op mijn lijstje! Eigenlijk sinds ik verslaafd ben aan het drankje 'Chai Latte' en ik deze sinds een aantal maanden zelf kan maken met mijn melk opschuimer. Chai is een andere naam voor thee in regio's van o.a. India en omstreken. Chai bestaat uit kruiden en specerijen en is al eeuwenoud. Rond 2000 veroverde Chai Tea Australië, gevolgd door Amerika…
Lees meer