SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Tips & Tricks - Chocoladekrullen maken

Choco krullen, zo makkelijk kan het zijn!

Chocoladekrullen als versiering van taarten, cupcakes, desserts.. je kan het in een handomdaai heel makkelijk zelf maken! Er zijn verschillen technieken om mooie krullen te maken, de ene techniek werkt beter dan de andere. Laat ik ze voor je opsommen:

Chocoladekrullen met een dunschiller
Men neemt een chocoladereep naar keuze (wit, melk of puur). Het enige wat je verder nodig hebt is een dunschiller (of een kaasschaaf). Je neemt de reep in je hand en je schaaft met de dunschiller over de zijkant van de chocoladereep. Deze techniek werkt tevens het beste wanneer de chocoladereep op kamertemperatuur is, eigenlijk is dit gewoon een must 😉 Een te warme of te koude reep geeft slierten, geen krullen. Vaak is het zo; hoe donkerder de reep hoe warmer hij moet zijn.

 

Chocoladekrullen met een mes
Voor deze techniek heb je een scherp groot mes nodig. Je legt de chocoladereep met de egale kant naar boven. Vervolgens zet je het mes zo ver mogelijk van je af op de chocoladereep. Je schaaft vervolgens chocoladekrullen door het mes naar je toe te schuiven. Hier kun je goed zien wat de bedoeling is. Wees voorzichtig!

Chocoladekrullen van de plaat
Deze techniek vergt enige ervaring en oefening. Tevens heb je ook een koude plaat en een steekmes nodig. Je smelt 250 gram chocoladedruppels au bain marie. Vervolgens verdeel je de chocolade over een koude plaat. Wanneer deze iets is uitgehard kun je met een steekmes krullen schrapen. Hier kun je zien wat de precieze techniek is. In plaats van een koude plaat kun je ook een bakplaat met een vel bakpapier gebruiken. Je moet hierbij wel ±20 minuten wachten tot de chocolade is uitgehard.

Hopelijk kan je met behulp van deze technieken nu mooie chocoladekrullen maken. Zelf gebruik ik vaak de tweede methode: chocoladekrullen met een mes. Hiermee maak je krullen en schaafsel. Hier vind je een recept waarbij ik zelf gebruik maak van chocoladekrullen!

Good luck!