SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Tips & Tricks - What the Nifty Nozzle?!

Russian Way

Hi allemaal! Alweer een tijdje geleden heb ik de ‘Nifty Nozzle’ techniek toegepast, een korte preview hiervan was te zien op mijn Instagram pagina.  Afgelopen kerst heb ik de spuitmondjes gekregen van mijn ouders maar wist niet goed wat ik er mee aan moest. Na enig research en vele Youtube filmpjes verder heb ik mij gewaagd aan deze techniek. Het leek mij leuk om een kort overzicht te maken van deze techniek, wat het is, wat je nodig hebt, hoe het werkt en wat ik er van vond!

 

Wat is Nifty Nozzle?

Nifty Nozzle komt uit Rusland en is ontworpen door twee vrouwen. Het is ontwikkeld om in één beweging een mooie
bloem te creëren op bijvoorbeeld een cupcake of taart. Door met verschillende kleuren te werken kan je leuke effecten creëren en maak je de mooiste creaties! De Nifty Nozzle spuitmondjes zijn in verschillende vormen (bloemen) verkrijgbaar. Je kunt een roos maken, een tulp, bloesem, anjer of krokus!   

De spuitmondjes zijn bij diverse online shops verkrijgbaar. Bij DeLeuksteTaartenShop zijn een aantal verkrijgbaar, maar ook bij TaartDecoratief.

Wat heb je nodig om Nifty Nozzle bloemen te maken?

Voordat je daadwerkelijk de bloem gaat ‘opspuiten’, moet je eerst wel iets hebben om op te spuiten. Ik maakte bloemen op een basis recept chocolade cupcakes. Hier vind je het recept. Naast cupcakes heb je ook botercrème nodig om de bloemen te maken. Ik gebruikte een standaard botercrème recept bestaande uit 250 gram poedersuiker, 250 gram ongezouten roomboter en een tl vanille-extract. Ik had genoeg om 12 cupcakes op te spuiten met Nifty Nozzle bloemen. Natuurlijk moeten de bloemen ook een leuk kleurtje hebben, hiervoor heb je kleurstof nodig. Ik gebruik de vloeibare kleurstoffen van Wilton. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een mooie kleur.
Tot slot maak je geen bloemen zonder een spuitzak! Ik vind wegwerp spuitzakken handig bij het maken van Nifty Nozzle bloemen. Ik probeerde 4 spuitmondjes uit dus had 4 spuitzakken waarbij ik ook verschillende kleuren heb gebruikt. De voorbereiding kost even wat tijd maar dan heb je ook wat!

     

Aan de slag!

Nadat ik de botercrème had gemaakt en de spuitzakken had gevuld ben ik gaan oefenen op een bordje (om niet meteen de cupcakes te verpesten 😉 ) Op een gegeven moment wist ik hoe ik het beste de spuitzak moest vasthouden en hoe ik de beweging moest maken voor een mooie bloem.

Conclusie?

Het was mijn eerste keer dus het kan vast beter, alhoewel ik best tevreden was met het resultaat! En zeg nou zelf, het lijkt al gauw indrukwekkend!

Ik kan wel concluderen dat ik deze spuitmondjes de uitvinding van de eeuw vind! Het is een fantastische manier om op een snelle, mooie en leuke manier bloemen te creëren op je taart of cupcakes! Het ziet er indrukwekkend uit, zeker wanneer je werkt met verschillende kleuren.