SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Twix taart

Twix taart

What you see is what you taste! Deze Twix taart is super lekker, maar ook super heavy! Drie happen van deze caloriebom en je zit vol. Deze taart is de ultieme guilty pleasure voor iedereen die gek is op chocolade en karamel.

Wat heb je nodig voor de Twix taart:

Zo maak je deze Twix taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in met boter.
  2. Snijd de boter (op kamertemperatuur) in blokjes en doe in een beslagkom. Mix deze zacht en romig met een mixer.
  3. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot deze is opgenomen, gevolgd door een snufje zout en de vanille extract.
  4. Voeg tot slot in vier delen de bloem toe. Bij het toevoegen van het laatste deel bloem zal je met je handen moet kneden. Het is een plakkerig deeg, dit is de bedoeling.
  5. Verdeel het plakkerige deeg met je handen over de springvorm, druk goed de randen aan. Was je handen eventueel als het deeg te veel plakt, het verdelen gaat dan makkelijker.
  6. Bak de bodem gaar en goudbruin in 25 minuten.
  7. Smelt intussen de fudge met de slagroom au bain-marie. Dit duurt ongeveer 20 minuten voor het gesmolten is en een vloeibare karamelsaus is.
  8. Haal de bodem uit de oven en verdeel de karamelsaus over de bodem. Laat 20 minuten afkoelen.
  9. Smelt intussen de melkchocolade au bain-marie, verdeel deze vervolgens over de karamel. Verdeel met een spatel gelijkmatig tot de kamamel bedekt is.
  10. Smelt tot slot de pure chocoalde au bain-marie en maak zigzag bewegingen voor een leuk effect (dit kan met een spatel of vork). Zet de taart voor 2 uren in de koelkast.

Enjoy!

Tip: haal voor serveren de taart 30 minuten van tevoren uit de koelkast, de chocolade snijdt makkelijker.



Ingredienten

Bodem:

Vulling:

 

Twix taart