SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Choco bananenbrood

Bananenbrood

Een bananenbrood is niet moeilijk om te maken. Het heeft de vorm van een cake, wat best raar is want het is toch een brood? Een bananenbrood is in ieder geval een stuk gezonder dan een cake, dit komt door ingrediënten die er in zijn verwerkt, deze zijn natuurlijker en bevat daardoor minder vet en suiker.

Op mijn Instagram pagina heb ik gevraagd of jullie het leuk vonden om dit recept online te zien op mijn blog. Naar aanleiding van een aantal volmondige ‘JA’s’, is hier het recept 😉

Wat heb je nodig voor dit choco bananenbrood:

Zo maak je dit choco bananenbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter.
  2. Pureer de (rijpe) 3 bananen met een vork fijn.
  3. Voeg de 3 eieren toe en mix 2 minuten tot een luchtig mengsel.
  4. Doe de bloem, bakpoeder en cacaopoeder bij elkaar en mix. Voeg dit cacao mengsel samen met de havermout vervolgens toe aan het bananen beslag. Mix kort goed door elkaar.
  5. Hak de cashewnoten, walnoten en chocolade in stukjes met een mes en voeg toe aan het beslag. Spatel door het beslag.
  6. Doe het beslag in het cakeblik.
  7. Snijd de halve banaan in plakjes en leg op het beslag. Maak af met amandelschaafsel.
  8. Doe het bananenbrood voor 40-45 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of het bananenbrood gaar is.
  9. Haal het bananenbrood uit de oven en laat afkoelen. Haal uit het cakeblik en snijd in plakjes. Vries eventueel in.

Enjoy!

 

Ingredienten

Voor 1 bananenbrood:

Choco bananenbrood