SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeien kwark gebakjes met brownie bodem

Aardbeien kwark gebakjes

Deze heerlijke frisse kwark gebakjes met machtige brownie bodem is echt de perfecte combinatie! Je proeft de verse aardbeien door de kwark, echt heerlijk! Ik bakte de taart in een vierkant blik zodat je er mooie vierkantjes uit kunt snijden.

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze aardbeien kwark gebakjes met brownie bodem:

  1. Begin met de brownie bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden, vet het blik een beetje in met boter en vorm hier het bakpapier in.
  2. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en verwarm deze au-bain-marie. Mix intussen het ei en de suiker schuimig in een beslagkom. Wanneer de boter en chocolade gesmolten zijn voeg je deze al roerend bij het ei-suiker mengsel.
  3. Spatel tot slot de bloem er doorheen, zorg dat de meeste klontjes verdwenen zijn. Stort het beslag in de vorm en strijk gelijkmatig glad, het is een dunne laag brownie. Bak de brownie in ±25 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Doe 350 gr aardbeien, citroensap, suiker en vanille-extract in een steelpannetje en laat dit even pruttelen tot de suiker gesmolten is. Leg intussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water, laat ze 5 minuten weken. Pureer vervolgens de inhoud van het steelpannetje fijn met een staafmixer
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe aan de nog warme aardbeien puree. Roer goed door.
  6. Doe de kwark in een beslagkom en voeg hier de aardbeien puree aan toe, meng goed door elkaar.
  7. Klop in een andere kom de slagroom lobbig met een garde of handmixer en spatel deze door het aardbeien kwark mengsel tot het goed is opgenomen en de meeste klontjes weg zijn.
  8. Giet het kwark beslag in de springvorm en zet voor 4 uren in de koelkast (het liefst een nacht).
  9. Haal uit de koelkast voor serveren, snijd in gelijke stukken en maak af met aardbeien.

Enjoy!

 

Ingredienten

9-12 stuks:

Bodem

Topping

Aardbeien kwark gebakjes met brownie bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *