SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart

Lekker, fris, mooi! Deze kwarktaart lust iedereen en kan iedereen maken, zo simpel. De smaak van verse aardbeien proef je elke hap. De bodem van Bastogne koekjes met de frisse aardbei kwark is een top combinatie. Deze taart staat dan ook hoog in mijn favorieten lijstje!

Wat heb je nodig voor deze aardbeien kwarktaart:

Zo maak je deze aardbeien kwarktaart:

  1. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en de zijkant met inlegfolie (voor een strak resultaat).
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
  3. Doe de Bastogne koeken in een keukenmachine of rol ze fijn met een deegroller. Voeg de verkruimelde koeken bij de gesmolten boter en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water, laat ze 5 minuten weken.
  5. Doe intussen 350 gr aardbeien, citroensap, suiker en vanille-extract in steelpannetje en laat dit even pruttelen tot de suiker gesmolten is. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer fijn.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze één voor één toe aan de nog warme aardbeien puree. Roer goed door.
  7. Doe de kwark in een beslagkom en voeg hier de aardbeien puree aan toe, meng goed door elkaar.
  8. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeien kwark mengsel tot het goed is opgenomen en de meeste klontjes weg zijn. Voeg tot slot de vanille suiker toe.
  9. Snijd de overgebleven aardbeien doormidden en plak ze tegen de inlegfolie aan, je krijgt straks een mooi effect.
  10. Giet het kwark beslag in de springvorm en zet voor 4 uren in de koelkast (het liefst een nacht).
  11. Haal uit de koelkast voor serveren, maak af met aardbeien en slagroom.

Enjoy!

Ingredienten

Aardbeien kwarktaart