SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeien mousse

Aardbeien mousse

Lekker als dessert of als vulling in een taart. Deze aardbeien mousse kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Ik zocht voor mijn verjaardagstaart een vulling en kwam uit op deze mousse. Het bestaat uit echte aardbeien wat het lekker fris en vol van smaak maakt. Als dessert doet deze mousse het ook erg goed. In een mooi glaasje met wat verse aardbeien of slagroom er overheen. Je kunt ook kleine stukjes aardbei door de mousse spatelen. Serveren maar!

Als je de mousse gebruikt als vulling voor een taart, zorg dan dat je eerst een laagje botercrème op de cake smeert voordat je de chocolade mousse uitsmeert. De chocolade mousse trekt dan niet in de cake, hierdoor lijken de laagjes strakker. Ik maakte de mousse een avond van tevoren zodat het de hele nacht had om op te stijven.

Wat heb je nodig voor deze aardbeien mousse:

Zo maak je deze aardbeien mousse:

  1. Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd ze een keer door midden. Pureer ze met een staafmixer en voeg de suiker en het limoensap aan de gepureerde aardbeien toe, roer erdoor. Houd wat aardbeien over voor garnering.
  2. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje koud water en laat 4 minuten weken. Zet ondertussen een steelpannetje met een bodempje water op (ongeveer 1 cm). Laat het water warm worden maar niet koken.
  3. Knijp de gelatine blaadjes uit en leg één voor één in het pannetje met laagje warm water. De gelatine lost op.
  4. Voeg het in met gelatine opgeloste water toe aan de gepureerde aardbeien en roer door.
  5. Klop nu de slagroom stijf met een mixer of garde. Spatel de slagroom vervolgens door de aardbeien.
  6. Gebruik je de mousse als dessert? Giet het slagroom aardbeienmengsel in glaasjes. Zet voor minstens 3 uren in de koelkast. Maak af met aardbeien of chocolade stukjes. Gebruikt je de mousse als vulling voor een taart? Doe de mousse dan in een kommetje en laat 3 uren opstijven in de koelkast. Daarna is de mousse klaar voor gebruik.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 4 glaasjes of 3 lagen vulling in een taart (22 cm):

 

Aardbeien mousse