SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeien rolcake

Aardbeien rolcake

Hmm deze aardbeien rolcake is er echt eentje waar iedereen dol op is. Geen bakvorm nodig, alleen een bakplaat met daarop bakpapier. Met weinig ingrediënten iets lekkers op tafel toveren, dat doe je met dit recept!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze aardbeien rolcake:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier, gebruik eventueel twee bakpapier vellen die iets over elkaar heen vallen.
  2. Doe de eieren, suiker en zout in een beslagkom en mix luchtig in een paar minuten. Zeef vervolgens de bloem boven de beslagkom en spatel deze er doorheen zodat het beslag mooi luchtig blijft.
  3. Stort het beslag op de bakplaat en strijk gelijkmatig uit.
  4. Bak de biscuit in ±10 minuten, houd de oven in de gaten.
  5. Haal de bakplaat uit de oven. Leg een vel schoon bakpapier op het aanrecht en leg hier de gebakken biscuit (warm) op de kop op. Haal het bakpapier nu van de bovenkant af (het meegebakken papier) en rol de cake, samen met het schone bakpapier) op. Laat opgerold afkoelen.
  6. Was intussen de aardbeien en snijd in dunne plakjes.
  7. Doe de slagroom in een kom en klop samen met de klopfix en suiker stijf.
  8. Wanneer de biscuit afgekoeld is rol je hem voorzichtig weer uit. Besmeer met de jam en verdeel de plakjes aardbei.
  9. Bestrijk hier bovenop een laagje slagroom en rol de cake vanaf de korte zijde op.
  10. Leg de cake voor 30 minuten in de koelkast.
  11. Voor serveren afmaken met poedersuiker en aardbeien.

Emjoy!

Ingredienten

Cake:

Vulling:

Aardbeien rolcake