SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeienslof

Aardbeienslof

Ik heb al 1,5 jaar een sloffenring in de kast liggen, het werd dus de hoogste tijd om hier iets meer te doen! Een lekkere slof ontbrak nog tussen mijn recepten, maar nu niet meer. Deze ontzettend lekkere aardbeienslof is leuk en lekker om te maken!

Op een slof zit eigelijk altijd een spijs laag en een banketbakkersroom laag. Deze tweede laag heb ik zelf gemaakt, de spijs laag zelf gekocht 😉 maar zeker niet minder lekker!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze aardbeienslof:

 1. Begin met de banketbakkersroom. Giet 200 ml melk in een steelpannetje en houd de andere 50 ml apart. Snijd het vanille stokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg en het stokje bij de melk in en laat langzaam koken. Doe de overige melk met de suiker en de dooier bij elkaar in een kommetje en klop met een garde goed door elkaar. Voeg tot slot de maizena toe en maak er een glad mengsel van.
 2. Wanneer de melk kookt verwijder je het vanille stokje. Giet al roerend de helft van de melk over het suiker/ei/maizena mengsel en roer goed door. Giet dit mengsel vervolgens volledig terug bij de rest van de melk in het steelpannetje.
 3. Breng opnieuw al roerend aan de kook. Het mengsel zal binden en dikker worden. Bij de gewenste  dikte (na ongeveer 1,5 minuut) haal je het steelpannetje van het vuur en laat je de room afkoelen.
 4. Giet de room in een platte schaal en leg hier vershoudfolie overheen (anders ontstaat er een ‘velletje’). Zet in de koelkast.
 5. Nu begin je met het sloffen deeg. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed met je handen tot een mooie bol deeg. Wanneer het teveel plakt voeg je een beetje bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
 6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ±8 mm dikte. Vet de binnenkant van de sloffen ring in met boter en druk deze in het deeg. Leg het plak deeg (met ring) op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
 7. Maak nu de spijs laag. Meng de spijs met het halve ei in een kommetje, het moet smeerbaar worden. Smeer de spijs vervolgens uit op het sloffen deeg (1,5 cm van de rand). Zet de bakplaat in de oven en bak de sloffen bodem in 22-25 minuten gaar.
 8. Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de sloffen ring, laat de sloffen bodem afkoelen.
 9. Wanneer de bodem is afgekoeld kun je de room erop spuiten. Doe de room in een spuitzak en spuit royaal over de bodem (1,5 cm van de rand).
 10. Snijd de aardbeien doormidden en leg deze op de banketbakkersroom.
 11. Klop de slagroom met de vanille suiker op in een kom, doe in een spuitzakje en spuit deze in het midden over de aardbeien in een leuk patroon. Maak de slof eventueel verder af met nog meer aardbeien, suikerbloemetjes, muntblaadjes of iets anders naar keuze!

Enjoy!

 

 

 

Ingredienten

Banketbakkersroom:

Sloffendeeg:

Spijslaag:

Topping:

Aardbeienslof