SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Advocaat Paas Tulband cake

Advocaat tulband cake

Met Pasen voor de deur wil ik graag weer een recept met jullie delen. Bij Pasen horen paaseieren, maar ook advocaat! De smaak van advocaat is niet voor iedereen weggelegd, alhoewel deze advocaat cake dat wel voor iedereen is. De combinatie van chocolade en een luchtige advocaat cake is heerlijk, en niet alleen voor oudere mensen (ik zou mijn oma hier heel gelukkig mee maken 😉 ).

Wat heb je nodig voor deze Advocaat Paas Tulband cake:

Zo maak je deze Advocaat Paas Tulband cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de tulband vorm in met boter of bakspray.
  2. Doe de eieren, suiker, vanille extract en olie in een beslagkom en klop met een garde tot een egaal mengsel. Voeg de advocaat toe en meng er doorheen.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en voeg in 3 delen toe aan het beslag. Spatel er doorheen.
  4. Giet het beslag in de tulband vorm en bak de cake in ± 40 minuten gaar. Controleer af en toe met een satéprikker. Komt deze er schoon uit? De cake is dan klaar.
  5. Haal de cake uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen.
  6. Smelt de chocolade au-bain-marie en schenk over de afgekoelde cake. Wacht tot de chocolade iets is gestold en versier met paaseieren of andere paas versiering.

Enjoy!


Ingredienten

 

Advocaat Paas Tulband cake