SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Amandelspijs

Amandelspijs

Amandelspijs is een vulling die veelal verwerkt wordt in decemberproducten zoals stollen en banketstaven, maar ook in bijvoorbeeld gevulde koeken en sloffen taarten.

Ik was altijd van mening dat amandelspijs veel werk en lastig te maken was. Echter valt dit 10000% mee! Met slechts 4 ingrediënten en 5 minuten werk heb je al een blok amandelspijs voor je liggen.

Het recept voor amandelspijs is vrijwel overal gelijk. Het bestaat namelijk uit 1:1 deel amandel en suiker, daarnaast voeg je wat ei en citroen voor de smaak toe. Om mijzelf tijd en moeite te besparen koop ik de amandelmeel kant en klaar zodat ik de amandelen niet zelf hoef fijn te malen. Amandelmeel is een prijzig product maar je maakt er onwijs lekkere dingen mee!

Wat heb je nodig:

Zo maak je amandelspijs:

  1. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed met je handen door elkaar tot een bol. Als het iets te droog blijf voeg je een klein beetje ei toe.
  2. Kneed met je handen tot een blok en verpak deze in verhoudfolie. Leg in de koelkast en laat 1,5 uur rusten voor je het gaat gebruiken. Hoe langer je het laat rusten, des te meer smaakt komt er aan de amandelspijs. Een dag van tevoren maken kan dus absoluut geen kwaad.
  3. Wanneer je de amandelspijs gaat verwerken in een recept voeg je weer 25 gr ei toe om het ‘smeerbaar’ te maken.

*bewaar amandelspijs maximaal 7 dagen verpakt in de koelkast.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

±300 gram:

 

Amandelspijs