SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Appel karameltaart

Appel karameltaart

Deze taart valt 100% onder de ‘snelle taarten’. Binnen no-time heb je dit pareltje op tafel. Hij is tevens ook binnen no-time op, zo lekker is deze appel karameltaart! Die heerlijke karamelsaus gemaakt van karamel fudge is onweerstaanbaar en maakt deze taart helemaal af.

De basis van deze taart bestaat uit bladerdeeg. Ik heb gekozen voor de snelle variant, de kant en klare, lekker makkelijk. Je kunt ook zelf bladerdeeg maken, dit vergt iets meer tijd en geduld.

Snel door naar het recept!

Wat heb je nodig voor deze appel karameltaart:

Zo maak je deze appel karameltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm alvast in met boter.
  2. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien op een met bloem bestoven werkbank.
  3. Was, schil en snijd de appels in dunne partjes.
  4. Leg de ontdooide plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een formaat dat iets groter is dan de springvorm. Voeg eventueel nog wat bloem toe zodat het bladerdeeg niet plakt.
  5. Leg het deeg in de springvorm en maak een dikke rand van ca. 1 cm hoog.
  6. Verdeel het amandelmeel over de bladerdeeg bodem.Verdeel nu de appel partjes over de bodem, dit kun je op je eigen manier doen.
  7. Smelt de boter in een steelpannetje en druppel de gesmolten boter over de appel heen. Bestrooi vervolgens met suiker.
  8. Bak de taart in ± 40 minuten.
  9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  10. Doe de karamel fudge en de slagroom in een steelpannetje op laag vuur. Blijft doorroeren tot de fudge zich oplost in de slagroom.
  11. Verdeel de karamelsaus over de taart.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 taart:

Appel karameltaart