SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Appel-yoghurt muffins

Appel-yoghurt muffins met havermout

Ik ben dol op muffins! Muffins zijn zo simpel te maken en vaak heb je de ingrediënten wel in huis. Ik probeer zo veel mogelijk variaties, zo ook deze appel-yoghurt muffins met havermout. Ze zijn heerlijk luchtig, vol van smaak, makkelijk te maken en heerlijk als tussendoortje! Bij het maken van muffins heb je geen mixer of keukenmachine nodig, alleen een spatel en garde, echt ideaal!

Bij deze muffins zou je de appel eventueel kunnen vervangen voor 125 gram blauwe bessen, ook heerlijk! Ook kun je bij deze yoghurt-appel muffins een tl kaneel toevoegen, of wat dacht je van de rasp van een halve citroen? Je kunt zo veel kanten op met muffins, het is leuk om er je eigen draai aan te geven.

Wat heb je nodig voor deze appel-yoghurt muffins:

Zo maak je deze appel-yoghurt muffins met havermout:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de muffin vormpjes alvast in een muffin bakblik.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
  3. Doe de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom en klop met een garde luchtig.
  4. Voeg de yoghurt en de zonnebloemolie toe bij het eimengsel en klop er doorheen.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom met het eimengsel en spatel de bakmeel en door met een spatel. Spatel niet te goed door, er moeten klontjes in het beslag blijven zitten.
  6. Voeg tot slot de blokjes appel met het havermout toe aan het beslag en spatel er voorzichtig doorheen.
  7. Verdeel het beslag nu over de papieren muffin vormpjes tot aan de rand.
  8. Bak de muffins in 25 -30 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Na 5 minuten haal je ze uit het bakblik en laat je ze verder afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor ± 12 muffins:

Appel-yoghurt muffins