SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Appeltaart Cheesecake

Appeltaart Cheesecake

Dit heerlijke recept van Laura’s Bakery heb ik een tijdje geleden gemaakt. De combinatie van appeltaart met cheesecake is een beetje apart, maar wel ontzettend lekker!!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze appeltaart cheesecake:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter of bakspray. Bestuif vervolgens de randen met wat bloem.
 2. Begin met het maken van het deeg. Klopt het ei los in een kommetje er doe de helft daarvan in een ander bakje. De helft gaat in het deeg en een helft ga je gebruiken om de taart te bestrijken.
 3. Doe het halve ei, roomboter, witte basterdsuiker, bakmeel, vanillesuiker en snuf zout in een beslagkom en kneed met je handen tot een deeg.
 4. Verdeel het deeg in drie delen, weeg het deeg af op een weegschaal en deel dit gewicht door drie. Je gebruikt een deel om de bodem mee te bedekken, een deel om de randen mee te maken en een deel om het stroken patroon mee te maken.
 5. Bestuif de werkbank met een beetje bloem en rol één deeg deel uit met een deegroller, iets groter dan de bodem van de springvorm. Snijd met een mesje eventueel een rondje uit en bedek de bodem van de springvorm hiermee.
 6. Rol het tweede deeg deel uit op de werkbank, maar dan langgerekt voor de rand van de springvorm. Bedek deze, duw aan de onderkant goed aan om lekkage te voorkomen en snijd het overtollige deeg aan de boven rand weg met een mesje.
 7. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 8. Nu maak je de cheesecake vulling. Doe de roomkaas, suiker, vanillesuiker, ei + extra eidooier in een beslagkom en mix tot een glad mengsel.
 9. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de stukje appel in een schone kom en voeg hier de custard poeder, suiker, kaneel en eventuele (pistache) noten aan toe. Hussel goed door elkaar.
 10. Giet de cheesecake vulling over de bodem van de springvorm en verdeel hier overheen het appelmengsel. Verdeel maar druk niet te hard aan. Komt de vulling niet helemaal tot aan de bovenkant van de rand? Duw de deegrand naar binnen over de appel heen.
 11. Rol het laatste deel deeg uit over de werkbank en snijd hier met een scherp mesje smalle lange stroken van 1 cm mee. Leg de stroken in ruitjes patroon over de appels heen. Werk met een smalle strook de zijkanten rondom af.
 12. Gebruik het overgebleven halve ei om de stroken te bestrijken.
 13. Bak de appeltaart cheesecake in ±60 minuten gaar. Haal en de oven en laat de taart volledig afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd. Wanneer de taart is afgekoeld zet je hem voor minimaal 3 uren in de koelkast. De cheesecake zal opstijven en de taart is hierdoor makkelijker aan te snijden zonder dat de cheesecake eruit loopt.

Enjoy!

  

Ingredienten

Deeg:

Vulling:

 

Appeltaart Cheesecake