SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Het werd weer eens de hoogste tijd om verantwoord te bakken. Meestal houd ik van zoet, chocolade, suiker en meer van dat soort calorie ingrediënten. Toch vind ik een goed gevuld bananenbrood ook lekker eens in de zoveel tijd.

Met bananenbrood kun je eindeloos variëren, één ding blijft hetzelfde; de basis is banaan, en dat proef je! Ik heb aan dit bananenbrood blauwe bessen toegevoegd, dat voegt net even dat frisse toe!

Het fijne aan bananenbrood is dat het op elk moment van de dag kan. Geen tijd om te ontbijten? Snijd snel een stukje bananenbrood af. Lekkere trek halverwege de middag? Snijd een stukje bananenbrood af.

Wat heb je nodig:

Zo maak je dit bananenbrood met blauwe bessen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier (frommel deze op en haal weer uit elkaar, het papier wordt hendelbaar en je vormt hem nu makkelijk in het bakblik).
  2. Pel drie bananen, doe deze in een beslagkom en prak deze met een vork fijn.
  3. Voeg de bloem en amandelmeel toe en mix kort door met een mixer. Voeg vervolgens de havermout toe en mix ook weer kort door.
  4. Voeg nu alle 3 de eieren toe, mix door tot een beslag.
  5. Ook de Alpro yoghurt, kaneel, vanille-extract, bakpoeder en honing kunnen nu toegevoegd worden, mix kort door.
  6. Tot slot voeg je de blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag heen.
  7. Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  8. Pel de laatste banaan en snijd in de lengte doormidden. Leg de twee stroken banaan over de bovenkant heen en bak het bananenbrood in 50 minuten gaar.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Tip: snijd het bananenbrood in plakjes in vries ze in.

 

Ingredienten

voor 1 cake (10 plakjes)

Bananenbrood met blauwe bessen