SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bananenbrood muffins

Bananenbrood muffins met kokos

Hi allemaal! Er staat weer een heerlijk receptje online, namelijk deze bananenbrood muffins! Ik maak regelmatig een bananenbrood in het weekend. Deze snijd ik dan ik plakjes welke ik vervolgens invries. Ik heb dan voor de hele week een heerlijk verantwoord tussendoortje! Nou werd ik die cake vorm wel een beetje zat en ging ik op zoek naar een andere variant/vorm. Daar was de muffin! Ze zijn net zo simpel (of nog simpeler) te maken als een normaal bananenbrood en heerlijk van smaak. Ik ben dol op kokos, hier heb ik dus wat van in verwerkt, echt jummie! Benieuwd hoe je deze muffins maakt? Lees dan snel verder!

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze verantwoorde bananenbrood muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cupcake vorm in met boter of bakspray.
  2. Doe 1,5 bananen in een kom en prak deze fijn met een vork. Leg de overgebleven halve banaan even weg.
  3. Doe de eieren in een andere kom en mix deze ±2 minuten luchtig.
  4. Voeg aan de eieren de geprakte banaan, melk, amandelmeel, havermeel, kokos, honing, bakpoeder, kaneel en snuf zout toe en spatel door. Het is de bedoeling dat je hier en daar nog wat klontjes ziet.
  5. Hak de noten grof en spatel deze ook door het beslag.
  6. Vul de vormpjes met 2/3 beslag. Snijd de overgebleven halve banaan in dunne plakjes en leg op elke muffins 2 a 3 plakjes banaan. Zet voor ± 40 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of de muffins gaar zijn.
  7. Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en besprenkel met wat kokosrasp.

Enjoy!

Ingredienten

6-8 stuks:

Bananenbrood muffins