SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Blauwe bessen cheesecake bars

Blauwe bessen cheesecake bars

Het blijft echt een top combinatie hoor, Bastogne koekjes bodem met cheesecake. Vooral als de cheesecake er voor het oog nog eens fantastisch uitziet, zoals bij dit recept! Met blauwe bessen jam marmer je de bovenkant waardoor er een mooi patroon ontstaat. Daar kan je mee aankomen bij je gasten!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze blauwe bessen cheesecake bars:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht) en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur en laat de boter langzaam smelten. Maal intussen de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Rol ze plat in een theedoek met een deegroller.
  3. Voeg de gesmolten boter bij de koek kruimels en meng door elkaar. Stort de kruimels vervolgens in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel aan tot de bodem glad bedekt is. Zet de vorm in de koelkast.
  4. Begin nu met de vulling. Doe de monchou in een beslagkom en mix glad. Voeg vervolgens de suiker, snufje zout en vanillesuiker toe en mix door.
  5. Voeg nu één voor één de eieren bij het beslag en mix door tot deze goed opgenomen zijn. Tot slot voeg je de maïzena, citroensap en zure room toe.
  6. Verwarm de blauwe bessen jam in een steelpannetje zodat het vloeibaarder wordt. Laat iets afkoelen en schep over in een spuitzak (haal eventueel door een zeefje wanneer er grote stukjes in zitten). Knip het puntje van de spuitzak af en maak horizontale strepen (zie foto). Neem een mesje, satéprikker of de achtkant van een vorkje en trek deze verticaal door de strepen heen zodat er een marmer effect ontstaat.
  7. Bak de cheesecake in 80 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Hiermee zorg je dat er geen scheuren ontstaan in de taart. Wanneer de taart op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast om op te stijven. Ik liet er een nachtje overheen gaan.
  8. Haal de cheesecake uit de vorm. Verwarm een mes onder warme kraan en snijd in 12 gelijke stukken.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 stukken

Bodem:

Cheesecake:

Topping:

Blauwe bessen cheesecake bars