SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Blauwe bessen kruimel cakejes

Blauwe bessen kruimel cakejes

Deze cakejes zijn echt heerlijk bij een kopje koffie en zijn eigenlijk niet te mislukken. Luchtig van binnen, kruimelig van buiten. Het blijft een lekkere combinatie. De blauwe bessen doen aan de binnenkant hun werk. Ga jij ze proberen?

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze blauwe bessen kruimel cakejes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de boter (op kamertemperatuur) samen met de suiker en vanille suiker in een beslagkom en mix deze romig.
  3. Voeg nu één voor één de eieren toe waarbij je het volgende ei toevoegt wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  4. Mix in een andere kom de bloem met de bakpoeder en snuf zout. Voeg dit bloemmengsel nu in drie delen toe aan het beslag. Spatel deze er doorheen.
  5. Voeg vervolgens de melk toe, mix deze kort door het beslag.
  6. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel alle blauwe bessen hier bovenop.
  7. Maak de kruimel laag: doe de koude boter (in kleine blokjes), suiker en bloem in een kom en kneed met je vingertopper tot een kruimeldeeg. Verdeel deze over de blauwe bessen.
  8. Garneer tot slot het amandelschaafsel hier overheen en zet de cake in de oven.
  9. Bak de cake in 45 minuten gaar. De kruimellaag heeft een mooie lichtbruine kleur. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  10. Haal uit de vorm en snijd in 12 gelijke stukken.

Enjoy!

Ingredienten

Cake:

Vulling:

Kruimel:

 

 

Blauwe bessen kruimel cakejes