SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Blauwe bessen kruimel cheesecake

Blauwe bessen kruimel cheesecake

Lust voor het oog en een must voor de maag! Dat is de omschrijving van deze heeeerlijk blauwe bessen kruimel cheesecake!

Het is geen moeilijke taart om te maken, het eindresultaat is top en vrijwel iedereen lust deze taart. Een perfect recept voor bijvoorbeeld een verjaardag dus! Ik heb ‘m de afgelopen 1,5 maand in ieder geval al drie keer mogen bakken.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze blauwe bessen kruimel cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter of gebruik voor de zijkanten inlegfolie.
  2. Begin met de bodem. Doe de boter in een steelpannetje en laat deze smelten. Maal intussen de koekjes fijn in een keukenmachine (of plet deze met een deegroller in een theedoek). Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter, stort het mengsel in de springvorm en druk/verdeel met de bolle kant van en lepel. Zet de springvorm even in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas en suiker in een beslagkom en mix deze romig. Voeg één voor één de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt wanneer het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg vervolgens de vanille-extract en zure room toe, mix kort door.
  4. Voeg 15 gr (van de 20 gr) bloem toe aan het cheesecake mengsel en mix heel kort door. De andere 10 gr bloem voeg je bij de blauwe bessen, zorg dat deze goed bedekken (dit voorkomt dat alle blauwe bessen straks naar de bodem zakken).
  5. Doe de blauwe bessen (op een stuk of 10 na) bij het beslag en spatel er doorheen.
  6. Stort het beslag bovenop de bodem in de springvorm, verdeel de bovenkant strak met een spatel. Verdeel de overige 10 blauwe bessen over de bovenkant, druk ze iets aan.
  7. Nu maak je de topping. Meng de boter samen met de basterdsuiker, havermout, bloem en een snufje zout. Wrijf met je vingertoppen tot kruimels en verdeel deze vervolgens over de taart.
  8. Zet de taart in de voorverwarmde oven voor 60 minuten. Na 60 minuten kan de oven uit maar laat je de taart nogmaals 60 minuten in de oven staan. Zet de ovendeur op een kiertje.
  9. Tot slot, haal de taart uit de oven en zet voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te laten stijven.

Enjoy!

Ingredienten

Bodem:

Vulling:

Topping:

 

Blauwe bessen kruimel cheesecake