SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Blueberry muffins

Blueberry muffins

Voor ontbijt, lunch, toetje, tussendoortje… Deze blueberry muffins zijn goed op elk moment van de dag! Muffins zijn makkelijk en snel te maken. Je hebt droge en natte ingrediënten, welke je apart van elkaar doorroert. Daarna voeg je ze bij elkaar en roer je zo’n 12 keer om met en spatel. Geen mixer of keukenmachine nodig voor deze lekkernij 😉 Muffins hoef je niet lang te roeren, het is juist goed als er nog klontjes zichtbaar zijn, anders krijg je een wat taaie muffin. In muffins hoort ook geen boter, in plaats daarvan wordt een neutrale olie gebruikt, bijvoorbeeld zonnebloemolie. Ook kun je de vormpjes voor de muffins bijna tot de rand vullen met beslag.

In tegenstelling tot cupcakes versier je muffins niet. Je kunt muffins wel mooi maken door bijvoorbeeld wat chocolade over of in het beslag te doen voordat ze de oven in gaan. Een mooi vormpje doet ook wonderen! Ik haal mijn vormpjes vaak bij Pipoos, hier hebben ze een ruimte keuze aan leuke vormpjes! Hier kun je hun assortiment bekijken.

Terug naar deze overheerlijke muffins. Voor een mooi uiterlijk heb ik gekozen voor blauwe bessen. Wanneer blauwe bessen warm worden lopen ze uit en krijg je een mooi effect. Daarnaast zijn ze ook ontzettend lekker! De combinatie van blauwe bessen met kaneel maakt deze muffins echt de moeite waard om te proberen!

Wat heb je nodig voor deze blueberry muffins:

En zo maak je de blueberry muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats alvast 12 muffin vormpjes in een muffin bakblik.
  2. Zet 2 kommen klaar. Doe in de ene kom de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, zout, kaneel) en doe de natte ingrediënten in de andere kom (eieren, melk, zonnebloemolie, vanille-extract). Roer de inhoud van elke kom door elkaar.
  3. Doe je droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit met een spatel tot een beslag. Hoe minder je roert, hoe beter voor de muffins straks. Het is juist de bedoeling dat er nog klontjes in blijven zitten.
  4. Voeg de blauwe bessen bij het beslag en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  5. Vul ieder muffin vormpje tot bijna aan de rand toe vol met beslag.
  6. Bak de muffins in ± 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.
  7. Haal de muffins uit de oven en haal ze uit de muffin bakblik, laat afkoelen, alhoewel een warme muffin ook heerlijk is…

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 muffins:

Droge ingrediënten:

Natte ingrediënten:

Vulling:

Blueberry muffins