SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Boerencake

Boerencake

Dit basisrecept noemt men ook wel een quatre quarts- of vier vierden beslag. De basis ingrediënten wegen allemaal evenveel. In het geval van een cakeblik van ±25 cm; 200 gr boter, 200 gr suiker, 200 gr bloem en 200 gr ei. Een snufje zout, een theelepeltje bakpoeder en wat citroenrasp en klaar is kees! Een overheerlijke boerencake heb je binnen een handomdraai op tafel.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze boerencake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden, vet het cakeblik een beetje in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de boter (op kamertemperatuur), suiker, vanille extract, citroenrasp en zout in een beslagkom en mix in 5 minuten romig.
  3. Voeg een voor een de eieren toe waarbij je het volgende ei toevoegt wanneer de vorige geheel is opgenomen. Klopt tot een luchtig beslag.
  4. Meng in een andere kom de bloem met de bakpoeder en spatel in 3 delen door het beslag om het luchtig te houden.
  5. Stort het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 55 -60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker. Komt deze er schoon uit? De cake is klaar!

Enjoy!

 

Ingredienten

 

 

Boerencake