SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bounty brownies

Bounty brownie

Hi Allemaal! Vandaag een favorietje van mij, deze heerlijke bounty brownies! Samen met een vriendin maakte ik deze en het was een succes! Binnen no-time was de hele brownie op (16 stukjes) en iedereen was dan ook lovend! Misschien wel door de heerlijke stukjes chocolade die smelten op je tong, hmmm! Ik zal je de details besparen, maak hem snel zelf!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze bounty brownie:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Je begint met de brownielaag. Smelt de boter samen met de chocolade en de kokosmelk au bain-marie.
  3. Klopt ondertussen de eieren samen met de suiker schuimig en voeg het gesmolten boter/chocolade mengsel hier al roerend beetje bij beetje aan toe.
  4. Voeg vervolgens de bloem en zout toe en spatel er doorheen totdat er geen droge klontjes bloem meer zijn.
  5. Vet een brownie bakblik in met boter en bekleed met bakpapier.
  6. Giet het beslag in de bakblik en zet even weg.
  7. Begin nu met de koeklaag. Klopt de boter met het suiker tot een zacht luchtig mengsel. Voeg vervolgens het ei toe en klop tot het ei is opgenomen.
  8. Voeg nu de bloem, het bakpoeder, het zout, de kokos en de stukjes chocolade toe, meng het goed door elkaar met een spatel of met je handen.
  9. Laat plukjes van het deeg met je vingers op het beslag vallen totdat de brownielaag met dotjes koekdeeg is belegd. Op de foto hier boven kun je zien wat de bedoeling is.
  10. Bak de brownie in 35 minuten gaar, prik na 30 minuten met een saté prikker om te kijken of de brownie gaar is. Laat de brownie iets afkoelen en snijd in repen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 16 stukjes:

Voor de brownielaag:

Voor de koeklaag:

Bounty brownies