SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chai cake

Chai cake

Jaa deze Chai cake stond al een tijdje op mijn lijstje! Eigenlijk sinds ik verslaafd ben aan het drankje ‘Chai Latte’ en ik deze sinds een aantal maanden zelf kan maken met mijn melk opschuimer.

Chai is een andere naam voor thee in regio’s van o.a. India en omstreken. Chai bestaat uit kruiden en specerijen en is al eeuwenoud. Rond 2000 veroverde Chai Tea Australië, gevolgd door Amerika en Europa. Tegenwoordig kun je het drankje bijna overal krijgen zoals in koffietentjes of supermarkten waar ze Chai Tea zakjes verkopen of in een poeder vorm. Van de poedervorm maak ik heerlijke Chai Latte’s, en ook deze Chai cake!

Ik gebruik altijd Chai spiced van ‘Drink me Chai’. De kruidige poeder smaakt heerlijk naar specerijen, waaronder kaneel. Kaneel vind ik altijd erg goed samengaan met blauwe bessen, vandaar dat ik in deze cake ook blauwe bessen heb verwerkt. Het was een verrassing voor mij hoe de cake er uit zou komen en hoe deze zou smaken, maar hij is heel goed gelukt en zeker de moeite waard!

Wat heb je nodig voor deze Chai cake:

Zo maak je de Chai cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakeblik van 25 cm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
  2. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn en mix de boter in een grote kom zacht en romig.
  3. Voeg de lichtbruine basterdsuiker toe en meng het geheel tot een gladde massa.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel en mix op een hoge stand tot een glad beslag.
  5. Voeg het cakemeel toe en meng tot een dik cakebeslag. Voeg vervolgens de melk en de Chai poeder toe en mix nogmaals op een hoge stand tot je een glad beslag hebt.
  6. Tot slot voeg je de blauwe bessen toe, schep er voorzichtig door.
  7. Doe het beslag in de cakeblik en strijk glad. Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar. Controleer met een satè prikker. Wanneer deze er schoon uit komt dan is de cake klaar.
  8. Laat de Chai cake een aantal minuten in het blik afkoelen voordat je de cake eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 cake:

Chai cake