SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chocolade breekbrood

Chocolade breekbrood

Meer brood bakken was een nieuw voornemen van 2020, dus hier zijn we weer met een brood recept! Het bakken van brood begin is steeds leuker te vinden omdat ik het in de vingers krijg. Ik snap het proces en het is leuk om te zien wat het eindresultaat dan zal worden.

Dit recept heb ik van FENNtAstisch (zo is ze te vinden op Instagram). Ze stuurde het recept naar me toe zodat ik zelf kon ervaren hoe lekker het is!

Wat heb je nodig:

Zo maak je dit chocolade breekbrood:

  1. Doe de bloem, gist, zout, boter, vanille-extract, ei en de suiker in een beslagkom. Verwarm intussen de melk lauwwarm en voeg deze ook toe. Roer met je vingers tot een papje en vervolgens tot een samenhangend plakkend deeg. Wanneer er een bol ontstaat haal je deze uit de beslagkom.
  2. Bestuif de werkbank met wat bloem en kneed het deeg 10-15 minuten tot het zacht, luchtig en elastisch aanvoelt. Bekijk het filmpje hier vanaf 1;00 minuut waar wordt voorgedaan hoe je deeg kneedt. Het deeg is klaar wanneer je een stukje deeg pakt, deze elastisch uit elkaar trekt zonder dat deze scheurt. Voeg als laatste de chocoladechips toe en kneed nog kort door.
  3. Leg het deeg terug in de (schone) beslagkom. Maak een theedoek nat onder de hete kraan en wring al het water eruit. Leg de vochtige warme theedoek over de beslagkom en zet de kom voor 60 minuten op een warme plek om te rijzen, het deeg moet zich verdubbelen. Ik zette de kom op de verwarming.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
  5. Maak van het deeg 10 a 12 bolletjes en leg deze in de springvorm (of bakplaat). Laat er wat ruimte tussen voor de tweede rijs. Laat het deeg opnieuw 60 minuten op een warme plek rusten met een vochtige theedoek over de vorm. De bolletjes zullen opnieuw verdubbelen en komen op deze manier tegen elkaar aan te zitten.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes in 30 minuten gaar. Haal uit de oven, verwijder de springvorm en laat afkoelen.
  7. Smelt de smeltchocolade au-bain-marie en sprenkel met een vork over het brood, maak af met wat grof zout.

Enjoy!

 

Ingredienten

 

Chocolade breekbrood