SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chocolade crinkle koekjes

Chocolade crinkle koekjes

Deze leuke koekjes zijn een feestje om te maken! Van het chocolade beslag maak je kleine bolletjes welke je vervolgens door de poedersuiker rolt en dan in de oven schuift. In de oven ondergaan ze een transformatie waardoor ze er ontzettend mooi uitkomen!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze chocolade crinkle koekjes:

  1. Smelt 50 gr chocolade samen met de 30 gr boter au-bain-marie. Hak de overgebleven 150 gr chocolade fijn.
  2. Doe de suiker en de eieren in een beslagkom en klop deze met een garde goed door elkaar. Voeg het gesmolten chocolademengel hieraan toe.
  3. Meng de bloem, zout, bakpoeder en cacaopoeder bij elkaar in een aparte kom. Voeg in drie delen bij het beslag, meng goed door met de garde.
  4. Voeg tot slot de gehakte chocolade bij het beslag en meng deze erdoor.
  5. Laat het beslag 2 uren opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Rol met je handpalmen kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal. Rol de balletjes door de poedersuiker zodat ze helemaal wit zijn en leg op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de balletjes zit! Ik had 3 x 4 rijen op een bakplaat.
  8. Bak de chocolade crinkle koekjes in 15 – 17 minuten gaar. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

24 – 26 stuks:

 

Chocolade crinkle koekjes