SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chocolade cupcakes

Basisrecept chocolade cupcakes

Chocolade, wie houdt er niet van?? Ik kan niet zonder en bak dan ook graag met dit ingrediënt. Basisrecepten zijn fijn om in je recepten boekje te hebben. Je kunt vanuit het basisrecept goed variëren in extra ingrediënten of toppings. Dit basisrecept chocolade cupcakes komt oorspronkelijk van Laura’s Bakery, echter heb ik kleine aanpassingen in het recept gedaan. Zo heb ik in plaats van melk chocolade, butterscotch chocolade verwerkt in het beslag. Bij cupcakes kun je sowieso goed variëren in de topping; marsepein, slagroom, chocolade, botercrème, lemon curd… allemaal lekker!

Wat heb je nodig voor dit basisrecept chocolade cupcakes:

Zo maak je deze chocolade cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de papieren vormpjes alvast in de cupcakevorm.
  2. Doe in een kom de boter (op kamertemperatuur), suiker en vanillesuiker en mix deze ingrediënten tot een romig geheel.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer de vorige geheel is opgenomen.
  4. Doe de bloem, cacaopoeder en zout bij elkaar en roer door elkaar. Zeef dit cacaomengsel vervolgens beetje bij beetje bij het beslag en mix tot een geheel.
  5. Snijd de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Roer deze met een spatel erdoor.
  6. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met chocolade beslag en bak ze in ± 20 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 stuks:

Chocolade cupcakes