SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chocolade kerst tulband cake

Chocolade tulbandcake

Nog 2 nachtjes slapen voor kerstmis! Deze zondag heb ik besteed aan het laatste recept voor de feestdagen; chocolade kerst tulband cake. En niet zomaar een tulbandcake! Voor mijn verjaardag heb ik dit prachtige gereedschap gekregen, een echte Bundt Heritage Pan! Het eindresultaat mag er zijn hoor, wat een plaatje om te zien en een feestje om te maken.

Chocolade valt vaak goed in de smaak tijdens de feestdagen. Deze chocolade tulband cake zal geheid de show stelen. Mocht je niet in bezit zijn van deze luxe tulband vorm? Geen probleem! Een andere tulband vorm kan natuurlijk ook gebruikt worden.

Deze kerst zal ik doorbrengen in het buitenland, omringt door familie. De koffer staat al bijna klaar, vol met cadeautjes en warme kleding. Hopelijk past er nog een stukje van deze cake bij!

Wat heb je nodig voor deze chocolade kerst tulband cake:

Zo maak je deze chocolade kerst tulband cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  2. Doe de boter in een beslagkom en mix zacht. Voeg de suiker toe en mix tot deze goed is opgenomen.
  3. Voeg nu één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en een snuf zout. Voeg de helft hiervan toe aan het beslag en mix goed door.
  5. Meng de melk met de Griekse yoghurt en voeg ook hiervan de helft toe aan het beslag, mix goed door.
  6. Voeg nu de andere helft van het meel-cacao mengsel toe, mix door.
  7. Voeg ook de andere helft van het yoghurt-melk mengsel toe aan het beslag, mix door.
  8. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en spatel deze door het luchtige chocolade beslag.
  9. De bakvorm heb je al ingevet, bestuif deze nu met wat cacaopoeder, de cake komt straks makkelijker los.
  10. Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar.
  11. Vouw na 30 minuten een stuk aluminiumfolie over de bovenkant van de tulband, de cake wordt nu gaar maar zal niet te bruin worden aan de bovenkant.
  12. Controleer de cake regelmatig met een satéprikker. Komt deze er droog en schoon uit? De cake is klaar!
  13. Laat de cake zeker 30 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen.
  14. Nu ga je bezig met de ganache. Doe de slagroom in een steelpannetje en verhit deze tot het net niet kookt.
  15. Breek de chocolade in stukjes.Haal de slagroom van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Roer door tot de chocolade is gesmolten.
  16. Laat de ganache wat afkoelen, maar blijf af en toe doorroeren. Giet de ganache over de cake.
  17. Versier met kerstchocolade.

Enjoy!

  

Ingredienten

Voor de cake:

Voor de ganache:

Versiering:

Chocolade kerst tulband cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *