SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Crispy sweet oven kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Ik sla met dit recept even een andere weg in. Een keer geen taart, cake, cupcake of brownie. Vandaag een verantwoorde variant borrelnoten! Tevens wel in de oven gebakken 😉

De geroosterde kikkererwten zijn een verantwoorde en heerlijke oplossing wanneer iemand bijvoorbeeld van de borrelnoten, kaasblokjes en worst af wil. Zelf heb ik niet zoveel met kikkererwten, maar door de twist van sesam, kaneel en een beetje honing maakt dit de kikkererwten echt een lekkere snack! Dit recept komt uit het boek van I’m a Foodie, geschreven door diëtisten. Met een paar kleine aanpassing qua hoeveelheid is het geworden hoe het nu is; heerlijk crispy en sweet!

Wat heb je nodig voor deze geroosterde kikkererwten:

Zo maak je deze geroosterde kikkererwten:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met keukenrol. Het kan zijn dat de vliesjes loslaten om de kikkererwten, haal deze er dan omweg.
  3. Doe de kikkererwten in een schaaltje en voeg hierbij de olijfolie, kaneel en sesamzaadjes. Roer door.
  4. Verdeel de kikkererwten op een bakplaat en zet in een voorverwarmde oven voor 30 minuten. Roer om de 10 minuten even de kikkererwten om met een lepel.
  5. Voeg na 30 minuten de honing toe aan de kikkererwten en roer door. Zet de bakplaat vervolgens voor 10 minuten in de oven, roer ook nu om de paar minuten even door zodat alles gelijkmatig crispy en sweet wordt!
  6. Haal de kikkererwten uit de oven en laat afkoelen. Serveer in een schaaltje.

Enjoy!

Ingredienten

Voor een klein schaaltje vol:

Crispy sweet oven kikkererwten