SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Double chocolate cake

Double chocolate cake

Deze extra pure chocolade cake is er voor de pure chocolade liefhebber! Deze cake maakte ik voor mijn moeder die geen dag zonder pure chocolade kan. Less is more, dat laat deze cake wel zien!

Wat heb je nodig:

Zo maak je de double chocolate cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het cakeblik in en bestuif met een beetje bloem.
  2. Smelt de 110 gr pure chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de kom van de steelpan en voeg je de boter en melk toe, roer door tot deze opgenomen is. Voeg nu de cacaopoeder en vanille extract toe. Laat het geheel even afkoelen.
  3. Klop intussen de eieren met de suiker in 3-4 minuten luchtig. Voeg in 3 delen het chocolade mengsel toe, mix goed door.
  4. Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
  5. Stort het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  6. Zet in de oven en bak in ±55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal na een half uurtje uit het cakeblik en laat verder afkoelen.
  8. Wanneer de cake goed is afgekoeld (dit duurt zeker 2 uren), maak je de topping. Smelt de 120 gr pure chocolade au bain marie. Wanneer deze helemaal gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overgebleven 35 gr in blokjes toe. Roer goed door tot deze ook gesmolten zijn.
  9. Verdeel de chocolade over de cake, bestrijk ook de zijkanten. Leg de frambozen op de bovenkant, druk iets aan zodat ze in de chocolade opstijven. Laat de chocolade uitharden (ik zette ‘m een tijdje in de koelkast). Maak voor serveren af met een beetje poedersuiker.

Enjoy!

 

Ingredienten

Cake:

Topping:

Double chocolate cake