SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Frambozen taart

Frambozen taart

Ben jij ook zo dol op frambozen en witte chocolade? Dan is deze taart iets voor jou! In combinatie met de romige mascarpone en kruimelige bodem smikkel je deze taart makkelijk weg.

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze frambozen taart:

  1. Begin met het deeg. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de bloem, suiker, zout en vanille extract in een beslagkom.
  2. Splits het ei en voeg het eigeel toe aan de beslagkom. Met het eiwit ga je verder niks doen.
  3. Kneed met je handen tot een deeg, heb geduld, het kan even duren voordat het een samenhangend deeg wordt. Wanneer het deeg na 5 minuten nog niet blijft plakken voeg je een eetlepel koud water toe.
  4. Maak met je handen een bol van het deeg en verpak deze in folie. Leg voor 60 minuten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de springvorm in met boter. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif de werkbank met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm (inclusief rand) hiermee. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg. Leg bovenop het deeg bakpapier met bakbonen. Bak de deegbodem 10 min. in het midden van de oven. Verwijder de bakbonen en bak daarna nog 10 min. tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen.
  6.  Wanneer de bodem afkoelt begin je met de vulling. Haal de bevroren frambozen uit de diepvries en laat ontdooien. Smelt de chocoalde au-bain-marie, laat al roerend smelten. Verdeel de chocolade over de bodem en laat stollen.
  7. Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water volgens de verpakking.
  8. Verwarm 3 el water in een steelpannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het warme water, roer door tot het gelatine blaadje is opgenomen voordat een nieuwe toevoegt.
  9. Prak de diepvries frambozen in een schaaltje.
  10. Doe de mascarpone samen met de vanillesuiker en gelatinewater in een kom en meng kort door. Voeg de geprakte frambozen toe en roer door tot het vermengd is.
  11. Verdeel het mascarponemengsel over de witte chocolade bodem. Maak af met de verse frambozen. Zet de taart voor 60 minuten in de koelkast.
  12. Voor serveren kun je de frambozen nog iets bestuiven met poedersuiker.

Enjoy!

 

Ingredienten

Bodem:

Vulling:

Frambozen taart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *