SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Ganache

Ganache maken

Ganache kun je gebruiken voor veel doeleinden en het is super lekker! Ganache is lekker over ijs, als vulling in bonbons of taarten, om koekjes mee te dippen of om een mooie drip cake mee te maken. Je kunt ganache maken van witte, melk of pure chocolade. Je maakt deze heerlijke chocoladecrème in een handomdraai met slechts 2 ingrediënten: chocola en slagroom.

De verhoudingen zijn anders per soort chocolade:

Waneer je de ganache over een taart wil gieten dan voeg je een klein klontje boter toe aan. Wanneer de ganache stolt dan blijft de ganache glimmen. Wil je een taart van 20 cm bedekken dan gebruik je 400 ml slagroom en 400 ml pure chocolade.

Wat heb je nodig voor het maken van ganache:

Zo maak je ganache:

  1. Doe de slagroom in een steelpannetje en verhit deze tot het net niet kookt.
  2. Breek de chocolade in stukjes.
  3. Haal de slagroom van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Roer door tot de chocolade is gesmolten.
  4. Op dit punt zou je een klontje boter kunnen toevoegen. Wanneer de ganache is afgekoeld op kamertemperatuur dan kan je er eventueel een taart mee bedekken. Zorg wel dat het vloeibaar blijft wanneer je de ganache laat afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

 

Ganache