SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gekonfijte citroen

Gekonfijte citroen

Het konfijten van een citrusfruit is makkelijker dan je denkt. Konfijten is het conserveren van bijvoorbeeld citroen, door het in te leggen in suiker. De citroen wordt zoet, lang houdbaar en lekker om zo op te eten. Je kunt er een citroentaart mee afmaken als finishing touch. Ook is het lekker door de yoghurt met granola of je kunt het gebruiken bij een dessert. Vele opties met gekonfijt fruit!

Wat heb je nodig bij het maken van gekonfijt fruit:

Zo maak je gekonfijte citroen schijven:

  1. Snijd de citroen in dunne plakjes van ± een halve cm dik.
  2. Zet een steelpan op het vuur met het water en de suiker, wanneer deze kookt voeg je de plakjes citroen toe.
  3. Zet op laag vuur en laat ± 75 minuten konfijten. Laat uitlekken op een rooster.

Enjoy!

Ingredienten

Gekonfijte citroen