SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

De kerst is weer achter de rug en de buikjes zijn weer gevuld. Onlangs maakte ik een zebra tulbandcake en gebruikte ik voor de versiering deze sterren gemberkoekjes. Natuurlijk kun je ze ook met andere vormpjes uitsteken, maar de sterren waren toen toepasselijk. De belangrijkste eigenschap van gember is dat je er lekker warm van wordt. Deze koekjes zijn zoet, maar ook lekker pittig. Heerlijk met een kopje gemberthee er bij!
Ik ben trouwens een enorme fan van Dille en Kamille, een walhalla waar je alles kunt krijgen als het gaat om keukenbenodigdheden. Zo heb ik dit recept uit één van hun boeken die afgelopen jaar in de winkels lag.

Voor deze gemberkoekjes heb je nodig:

Zo maak je de gemberkoekjes:

  1. Doe de boter met de suiker in een kom en klopt deze romig.
  2. Doe de honing en het ei er door. Blijf kloppen tot alles goed is gemengd.
  3. Voeg dan de bloem, het gemberpoeder, de kaneel en de baking soda toe en kneed tot een mooi deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  6. Leg het deeg op het werkblad en rol het met een deegroller uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  7. Steek er figuurtjes uit naar eigen keuze. Het overgebleven deeg rol je opnieuw uit; steek ook hier weer vormpje uit. Ga zo door tot dat je deeg op is. Wanneer het deeg wat kleverig is, bestrooi je bloem op het aanrecht en over de deegroller. Haal het deeg ook in delen uit de koelkast; koud deeg rolt makkelijker en is minder kleverig.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes hier op.
  9. Bak de koekjes in ± 10 minuten.
  10. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  11. Maak de koekjes eventueel af met smeltchocolade.

Tip:

Enjoy!

Ingredienten

Voor 30 koekjes:

Gemberkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *