SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gevulde Kersttulband

Gevulde Kersttulband

Een lekker gevuld kerstbrood in een tulband vorm staat altijd mooi op tafel. Vers gebakken en het liefst nog een beetje warm, dan is hij het lekkerst.

Er zijn veel varianten van gevulde kerstbroden, ik wilde er eentje maken die ik nog niet voorbij heb zien komen. Simpel, lekker en mooi!

Wat heb je nodig voor deze gevulde kersttulband:

Zo maak je deze gevulde kersttulband:

  1. Doe de bloem, gist, poedersuiker en zout in een beslagkom en mix door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg daar de boter, eieren en melk samen. Mix het geheel 5 minuten lang met de menghaken tot een soepel en vochtig deeg.
  2. Voeg tot slot de rozijnen, cranberry’s en noten toe en mix nog kort door.
  3. Vet de tulbandvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Schep het deeg in de tulband en strijk gelijkmatig glad.
  4. Maak een theedoek een heel klein beetje vochtig en leg over de vorm heen. Zet de vorm op een warme plek (verwarming) om een uur te laten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de tulband in de oven en bak gaar in 45 minuten.
  6. Haal de tulband uit de oven en stort hem op een rooster. Laat afkoelen en maak af met poedersuiker.

Enjoy!

 

Ingredienten

 

Gevulde Kersttulband