SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gevulde speculaas taart

Gevulde speculaas taart

Elk jaar is het weer een feestje om recepten te bedenken voor Sinterklaas. Onlangs kwam ik een speculaas taart tegen. Ik heb er een andere twist aan gegeven en er een gevulde speculaas taart van gemaakt. Nog lekkerder dus!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze gevulde speculaas taart:

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed in 5 minuten tot een plakkerig deeg. Verpak deze in plasticfolie en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
  2. Nu ga je aan de slag met de vulling. Mix de suiker met boter romig. Voeg één voor één de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  3. Voeg in twee delen de bloem toe, gevolgd de bakpoeder, suiker en speculaaskruiden.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  5. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif de werkbank royaal met bloem en rol het deeg uit tot ± 0,5 cm dik. Plakt het deeg aan de roller? Stuif wat bloem over het deeg of over de roller. Bekleed de springvorm met het deeg. Als het goed is haal je voldoende deeg over om straks nog een ruitjes patroon te maken op de taart.
  6. Verkruimel de amandelspijs in kleine stukjes over de bodem. Giet hierover heen het beslag, verdeel gelijkmatig met een spatel.
  7. Rol het overgebleven deeg uit op de werkbank en snijd er stroken van ±1,5 cm. Leg de stroken over de taart in een ruitjes patroon.
  8. Verdeel tot slot een eetlepel suiker en het amandelschaafsel over de taart. Zet de taart in de oven en bak in ±45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker, wanneer deze er schoon uitkomt dat is de taart klaar.

Enjoy!

Ingredienten

Bodem

Vulling

Verder vulling

 

 

Gevulde speculaas taart