SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gezonde bananenbolletjes

Bananenbolletjes met havermout en noten

Dol op banaan, havermout en noten? Ik wel! Deze gezonde bananenbolletjes zijn in een handomdraai gemaakt en vaak heb je de ingrediënten wel in huis.

Het eten van een handje ongezouten noten per dag hoort sinds 2015 op het menu te staan van de Nederlandse consument. Noten verlagen het LDL-cholesterol, ook wel het slechte cholesterol genoemd, en dat is weer goed voor je bloedvaten! Het eten van een handje ongezouten noten per dag verlaagd ook het risico op hart- en vaatziekten. Het bevat namelijk onverzadigde vetten (goede vetten) die helpen je bloedvaten gezond te houden. Eén handje per dag is meer dan voldoende, noten bevatten namelijk redelijk veel calorieën. Weet je niet welke noten je moet kiezen? Ik zal een opsomming voor je maken: alle ongezouten noten en pinda’s, ongebrand, gebrand of geroosterd, bijvoorbeeld cashewnoten, amandelen, pecannoten, paranoten, walnoten en pistachenoten! In de link hier kan je nog eens bekijken welke noten goed voor je zijn en hoeveel je hiervan eten mag.

In deze gezonde bananenbolletjes hebben ik pistachenoten, walnoten, amandelen en pecannoten verwerkt. Doordat de bananenbolletjes voor het grootste deel uit havermout bestaan vullen ze aardig goed en zijn een ideaal tussendoortje voor in de ochtend of middag!

  

Wat je je nodig voor deze gezonde bananenbolletjes:

En zo maak je deze gezonde bananenbolletjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het eiwit in een kom en mix met een garde tot het licht-schuimig wit is.
  3. Prak de banaan met een vork en voeg toe aan het eiwit. Roer door met de vorm tot een dikkige saus. Het is lekker als er nog kleine stukjes banaan in zitten.
  4. Voeg de havermout toe aan het ei/banaan mengsel en roe erdoor.
  5. Hak de noten grof en voeg toe aan het beslag.
  6. Maak met een ijsknijper bolletjes en leg op een bakplaat.
  7. Bak in ± 15 – 20  minuten lichtbruin. Je kunt ze direct eten of luchtdicht bewaren in een zak of door voor 4 dagen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor ± 8 stuks:

Gezonde bananenbolletjes