SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gezonde glutenvrije eierkoeken

Gezond en simpel

Het maken van eierkoeken staat al een tijdje op mijn lijstje. Gezonde voeding is een dagelijks onderwerp voor mij.

In 2006 is de verkoop van eierkoeken vertienvoudigd! Dit naar aanleiding van het Sonja Bakker dieet, die de eierkoek een ‘verantwoord tussendoortje’ noemde. Dat maakte dat ieder persoon die met kilo’s worstelde naar de winkel ging om deze koek in te slaan. In een eierkoek zit normaliter gewoon suiker. Het enige verschil met bijvoorbeeld een stroopwafel of gevulde koek is dat er in de eierkoek geen boter wordt gebruikt, waardoor het vetgehalte veel lager is dan bijvoorbeeld een gevulde koek. Dit is tevens ook het enige positieve punt van de huidige eierkoek. Ze bestaan namelijk vooral uit koolhydraten, waarvan een groot deel suiker is.

Terug naar deze gezonde variant eierkoeken! Deze zijn erg makkelijk te maken en je hebt ook niet veel ingrediënten nodig, let op!

Wat heb je nodig:

Zo maak je de gezonde glutenvrije eierkoeken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren en de avagesiroop in een kom en mix 10 minuten lang tot een luchtig schuimig mengel. Hoe luchtiger, hoe beter.
  3. Was de citroen en rasp de schil. Voeg deze toe aan het eimengel en spatel er doorheen.
  4. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder en zout toe en spatel ook deze er voorzichtig door het beslag.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een ijsknijper 6 gelijke hoopje op de bakplaat.
  6. Bak de eierkoeken in 10 – 12 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  7. Je kunt de eierkoeken ongeveer 5 dagen bewaren in een koektrommel. Je kunt ze eventueel ook invriezen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 stuks:

Gezonde glutenvrije eierkoeken