SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gezouten karamel popcorn muffins

Gezouten karamel popcorn muffins

Deze muffins smaken net zo lekker als dat ze eruit zien! De Tony’s Chocolonely doet het werk aan de binnenkant en de karamel popcorn aan de buitenkant. Benieuwd hoe je smaken samenvoegt? Lees snel door!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze gezouten karamel popcorn muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast 8 muffin vormpjes klaar.
  2. Doe de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout) in een kom en meng deze door elkaar.
  3. Doe in een andere kom de natte ingrediënten (eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract) en klopt deze met een garde door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel deze erdoor. Het is niet erg als er nog klontjes inzitten.
  5. Hak 2/3 van de chocoladereep fijn en voeg bij het beslag, spatel erdoor.
  6. Vul de muffin vormpjes met het muffinbeslag tot een halve centimeter onder de rand.
  7. Bak de muffins in ±20 – 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Zet een steelpannetje op het vuur met een heel klein laagje water. Zet hier een hittebestendige kom bovenop (zonder dat deze het water raakt) en doe hier de fudge en slagroom in. Op au-bain-marie wijze maak je nu de karamelsaus. Roer af en toe door, het kan wel 20 minuten duren.
  9. Wanneer de karamel klaar is verdeel je deze over de muffins, vervolgens plak je de popcorn hier bovenop.

Enjoy!

 

Ingredienten

± 8 stuks:

 

Gezouten karamel popcorn muffins