SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gingerbread Christmas cookies

Gingerbread Christmas cookies

Deze leuke koekjes stonden al enige tijd op mijn lijstje om te maken! Elk jaar zie ik ze weer voorbij komen in alle vormen, maten en kleuren. De hoogste tijd om zelf aan de bak te gaan!

Gingerbread cookies zijn heel anders dan bijvoorbeeld zandkoekjes. De smaak en donkere kleur zijn erg kenmerkend, waarbij stroop, gember en bruine suiker onmisbaar zijn!

Dit heb je nodig voor het maken van de Gingerbread Christmas cookies:

Zo maak je deze Gingerbread Christmas cookies:

  1. Doe de boter, suiker en stroop in een beslagkom en mix romig. Voeg vervolgens het ei toe en mix tot deze is opgenomen.
  2. Meng in een andere kom de bloem, kaneel, gember, nootmuskaat en zout. Voeg in 3 delen toe aan het beslag.
  3. Leg een vel plasticfolie op het aanrecht en spatel het plakkerige zachte deeg hierop. Vouw dicht en leg voor 4 uren in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Haal het deeg uit de koelkast, bestuif het werkblad royaal met bloem en rol het deeg uit tot ± 0,5 cm dik. Plak het deeg een de deegroller? Bestrooi met bloem.
  6. Steek figuren uit het deeg en leg op de bakplaat. Waarschijnlijk zal je 3 of 4 keer moeten bakken, leg het deeg intussen terug in de koelkast.
  7. Bak de koekjes in 13 minuten gaar, houd de oven in de gaten. Haal uit de oven en laat afkoelen en uitharden. Maak intussen een volgende sessie koekjes.
  8. Wanneer de koekjes zijn afgekoeld versier je ze met de decoratie stiften van Dr. Oetker

Enjoy!


Ingredienten

± 20 stuks

Gingerbread Christmas cookies