SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Granola ontbijt taartjes

Granola ontbijt taartjes

Ik ben totaal geen persoon die even rustig gaat zitten ontbijten maar voor dit verantwoorde pareltje neem ik graag de tijd! Hoe leuk zien deze er uit?? Nadat je de granola ontbijt taartjes hebt geproefd wordt je alleen maar meer enthousiast!

Ik gebruikte een plantaardige kokos yoghurt als vulling van de granola cups, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort yoghurt of kwark kiezen.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze granola ontbijt taartjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breek de banaan in stukjes, doe in een beslagkom en prak met een vork fijn. Voeg de granola en honing toe en meng door elkaar.
  3. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan en schenk ook deze bij het granola mengsel.
  4. Schelp ± 1,5 el van het granola mengsel in elk van de siliconen cupcake vomrpjes.
  5. Druk met een lepel langs de randen zodat er een mooi kuipjes ontstaat.
  6. Zet de vorm in de oven en bak in 15 minuten goudbruin. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
  7. Haal de granola bodems uit de cups en vul met 2 el kokos yoghurt.
  8. Maak af met partjes aardbeien, blauwe bessen en mango. Voor een leuk effect drukte ik kleine hartjes uit de mango met een uitsteker.

Enjoy!

Ingredienten

6 stuks:

 

 

 

Granola ontbijt taartjes