SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Griekse yoghurt sinaasappel ijsje

Verantwoord ijs

Wat een hitte de afgelopen dagen! En we kunnen er nog even van genieten want het mooie weer houdt aan! Bij dit heerlijke weer hoort natuurlijk heerlijk ijs. Ben je nou op de gezonde tour en skip je liever die Magnum.. Geen zorgen, je kan heel makkelijk zelf een verantwoord ijsje maken! Het is alleen een kwestie van tijd, want ze moeten zo’n 4 uren in de vriezer, maar dan heb je ook iets lekkers, namelijk deze Griekse yoghurt sinaasappel ijsjes! Deze topper heb ik van de site Chicks Love Food, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Griekse yoghurt sinaasappel ijsje:

  1. Vul driekwart van de ijsvormpje met vers geperste sinaasappelsap en zet voor 45 minuten in de vriezer.
  2. Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt samen met de honing en vul de ijsvormpjes voor de rest hiermee.
  3. Duw de stokjes in de ijsvormpjes en zet ze voor 4 uren in de vriezer.

Tip: Wil je de ijsjes er gemakkelijk snel uitkrijgen? Houd de buitenkant van de vormpjes heel even onder de kraan (lauw water), je hebt ze er binnen no-time uit!

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 stuks:

Griekse yoghurt sinaasappel ijsje