SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Hartige muffins

Ham-kaas-prei muffins

Het is bijna pasen en dat betekent voorbereidingen treffen voor de brunch. Tenminste wel in huize van der Velden! Eigenlijk maak ik alleen maar zoete dingen, maar daar komt vanaf nu verandering in. Deze heerlijke hartige muffins mogen er wezen tijdens het paasontbijt! (ook wanneer het geen pasen is trouwens 😉 )

Het fijne aan muffins is dat je geen mixer nodig hebt, alleen een kom en een spatel, i-de-aal! De hartige variant muffins is tevens net zo makkelijk te maken, misschien wel nog makkelijker! Iedereen is in staat deze muffins op tafel te zetten binnen 30 minuten (inclusief oventijd)! Heb je nou geen zin om dit ’s ochtends allemaal te maken, dan is het ook een optie om het een dagje van tevoren te maken. Deze hartige muffins zijn koud namelijk ook prima te doen!

Wat heb je nodig voor deze hartige muffins:

Zo maak je deze hartige muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de papieren vormpjes alvast in een muffin bakvorm. Je kunt ze ook zonder papieren vormpjes maken, vet dan de muffin bakvorm in met boter of bakspray.
  2. Snijd de prei in ringen en vervolgens in stukjes. Zet even weg.
  3. Snijd ook de blaadjes basilicum in kleine stukjes. Zet even weg.
  4. Doe in een kom de zelfrijzend bakmeel, kaas, paprikapoeder en snuf peper en meng door elkaar.
  5. Voeg vervolgens de melk, prei, ei en hamblokjes toe en schep dit met een spatel om tot een beslag.
  6. Verdeel het beslag over de muffinsvorpjes. Je kunt ze bijna helemaal vol scheppen met beslag, ze worden niet heel groot in de oven.
  7. Zet ze in de oven voor ± 20 – 25 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat iets afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 tot 8 stuks:

Hartige muffins