SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Havermout koekjes

Havermout koekjes

Als afgestudeerd diëtist sneup ik graag op het internet rond, waaronder het Voedingscentrum. Zo kwam ik bij toeval dit recept tegen op hun website. Havermout koekjes zijn in heel veel soorten en varianten; met chocolade, cranberry’s, gezond, minder gezond, met banaan, met suiker, zonder suiker en ga zo maar door. Ik ging met het recept van het Voedingscentrum voor de simpele variant, geen poespas moeilijk gedoe of wat dan ook. Gewoon een ordinair havermout koekje MET suiker, MET boter en MET melk. Dit zijn tevens ook bijna alle ingrediënten, op havermout en rozijnen na. Vijf ingrediënten dus, top!  Deze koekjes zijn makkelijk te maken en smaken verrukkelijk bij een kopje thee.

Wat heb je nodig voor deze havermout koekjes:

Zo maak je deze havermout koekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een niet plakkend deeg.
  3. Bestuif de werkbank met wat bloem en havermout en rol hierop het deeg tot een rol van ± 4 cm dik.
  4. Snijd van de rol plakjes van ± 1 cm, druk ze iets aan en leg op de bakplaat.
  5. Doe je havermout koekjes in de oven voor zo’n 15 tot 18 minuten. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Bewaar de koekjes in een koektrommel.

Enjoy!

Ingredienten

20 – 24 stuks:

 

Havermout koekjes