SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Havermout pannenkoekjes

Power ontbijtje

Deze havermout pannenkoekjes horen tegenwoordig bij mijn ochtendroutine. Afgelopen november ben ik bij een vriendin langs geweest in Madrid waarbij zij mij dit recept voorschotelde. Het is enorm simpel om te maken en je hebt binnen 10 minuten een heerlijk, voedzaam en gezond ontbijtje voor je neus!

In veel bakrecepten maak ik gebruik van havermout, zo ook bij deze havermout pannenkoekjes. Havermout zorgt voor een vol gevoel in je maag waardoor je minder snel gaat snacken. Wanneer ik één portie pannenkoekjes maak in de ochtend dan zit ik voor de komende 3 á 4 uren vol. Havermout is tevens ook een bron van vezels, het bevat essentiële aminozuren en is rijk aan mineralen.

Wat heb je nodig voor deze havermout pannenkoekjes:

Zo maak je deze havermout pannenkoekjes:

  1. Doe de eieren, de havermout en de banaan (in stukken) in de maatbeker en mix tot een beslag met de staafmixer. Ik gebruik een hoge maatbeker en geen kom omdat ik het beslag dan goed in de koekenpan kan schenken, scheelt weer afwas 😉
  2. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak per keer ± 4 pannenkoekjes. Let op! De pannenkoekjes gaan heel snel, binnen een halve minuut kun je ze al omdraaien. De tweede portie gaat nog sneller. Houd ze dus goed in de gaten.
  3. Garneer eventueel met vers fruit.

Enjoy!

Ingredienten

Voor ±8 pannenkoekjes:

Havermout pannenkoekjes